14 ноември 2009 г.

Бухти,които ама наистина се обръщат сами


За закуска реших да правя бухтички и като поразгледах си харесах тези,които ме съблазниха с това,че не се обръщат/а те умните сами го правят/
Доволно потрих ръце и започнах.
Междувременно тук видях и видео и ми хареса това, което правеше жената и обясняваше простичко.
И така започнах:
2яйца разбих с
1/2 ч.ч.захар, добавих
1ч.ч.кисело мляко в което сложих
1ч.л. сода угасена с 2-3-капки лимонов сок,
2-3-с.л. олио и
2 и1/2ч.ч.брашно,
пресято с щипка сол.
Добавя се ванилия/аз забравих/и се разбърква
тесто,
което трудно се стича от лъжицата.


И тогава започна удоволствието:
слагам ги в много сгорещеното олио, 
те започват да се пържат и след като "помислят малко" - хоп!!! и се обръщат.
Ами какво да кажа: ученото си е учено и това явно е такова.
Станаха много вкусни.
Ние ги обичаме със сладко и сиренце.

Благодаря на Танита за хубавата рецепта.

А вие -умната-слагайте престилката и се захващайте за работа.

Да ви е сладко!

5 коментара:

  1. Даниии, уцели ни слабото място. В къщи обожаваме бухти, а аз все не мога да ги докарам. Непременно ще пробвам тази рецепта...пък и нали сами се обръщат.
    Поздрави и хубав неделен ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Много се радвам ,Дани.Слънчева неделя и на теб!

    ОтговорИзтриване
  3. doidoh na gosti u sina vnu4kata pojela da napravim buhti4ki za zakuska. re6ih da si pripomniya kak stava6e. re6ih da pogledna ot neta i se natiknah na tezi koito umno sami se vra6tat. az 6te gi napraviya za utre sutrinta. 6te gi probvame sled tova 6te si kajem kolko sa vkusni.

    ОтговорИзтриване
  4. Моите бухти останаха сурови...незнам защо!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Съжалявам за това.
      Зависи много, когато се пържат от температурата
      на олиото.
      Ако е много сгорещено, ще се изпържат отвън и отвътре
      ще останат сурови.
      Ако не е достатъчно сгорещено, ще поемат много олио.
      Затова според степените на вашия котлон се пържи на 2/3 степен, т.е ако е 9
      се пържи на 6-та степен.

      Изтриване

About Me

Моята снимка
БУРГАС, Bulgaria
Обичам да експериментирам в готвенето. Да правя, на пръв поглед, странни съчетания от продукти. Ако това ти допада, или ти е интересно, заповядай! И да ти е сладко!

Етикети

"Павлова" (3) авокадо (3) агнешко (1) арония (1) бадеми (3) баклава (2) банани (3) баница (18) бекон (1) белтъци (4) бисквитени кори за пай (1) бишкоти (1) боровинки (1) боровинков крем (1) брауни (3) бриош (8) броколи (3) бюрек (1) бял шоколад торта (1) веган (1) Вегетариански (37) Великден (5) вино SO into FOOD (1) вишни (4) галет (4) Гинес (1) говеждо (1) гостуване (1) гратен (4) грах (4) гремола (1) гризини (1) грозде (1) гъби (6) десерт (116) десерт без брашно (6) десерт без изпичане (1) джинджифил (4) джолан (1) див ориз (1) дип (14) домати (2) домашна майонеза (1) домашни бисквити за чийзкейк (1) дроб (1) дюли (6) език (1) елда (1) желатин (1) заатар (5) закуска (10) зелен боб (2) зеленчуци (1) зехтин (1) зимнина през лятото (1) индийска (1) кайма (10) канелони (1) кардамон (1) картофи (5) карфиол (1) касис (1) кафяв ориз (1) кафяв ориз (3) кашкавал (1) кейк (9) кестени (1) киноа (8) кинори (1) кисело мляко (1) кифли (1) кифлички (6) киш (6) клафути (2) козунак (10) кокосово мляко (6) Коледа (3) консервирани лимони (2) крекери (1) крем от кестени (1) крем сирене (9) крем шантили (1) круши (14) кускус (1) къри паста (1) лазаня (1) лапад (2) лапад питки (1) левурда (1) лешников нугат (1) леща (1) лимон (1) лимонада (1) лимонов крем (2) лозови сърми (1) Лондон (6) лук (1) магданоз (1) мак (3) малини (2) манго (7) маракуя (4) маринован чесън (1) мароканска кухня (1) маскарпоне (3) маслен сос (1) маслини (1) меко сирене (1) меласа от нар (2) мента (4) ментово мляко (1) многолистно спанак (1) многолистно тесто (5) моркови (6) моцарела (3) мус (1) мус от бял шоколад (1) мусака (1) мухамара (1) мъфини (1) награди (1) нар (4) нахут (8) некулинарно (26) Нова година (1) омлет (2) орехи (1) ориз (2) пай (3) пармезан (4) парфе (1) пастет (2) патладжан (10) песто (10) петмез от цвекло (1) печен чесън (1) печени зеленчуци (1) печени червени чушки (1) печени чушки (1) печено какао (1) пиле (37) пилешки дроб (1) пилешко (1) питка (3) питки (10) пица (5) плодове (15) подарък (1) подправки (1) Портвайн (1) Порто (1) портокал (4) Португалия (2) порчини (1) пражка шунка (1) празници (6) праскови (2) предястия (2) пудинг (1) пуйка (1) пушена извара (1) пушена херинга (1) пъдпъдъчи яйца (1) пюре (1) резене (1) репички (1) риба тон (4) ризото (5) ризото кафяв ориз (1) рикота (2) рожден ден (1) Рождество (1) рукола (3) сайдер (1) салата (2) салати (6) свинско (13) Силвена Роу (3) сини сливи (5) синьо сирене (1) сирена (7) сладко (5) сладко от сини сливи (1) сладолед (4) сливи (2) смес от сушени плодове за Коледа (2) сметана (3) солени крекери (2) соленки (1) сос (3) сос Алфредо (2) сос Морней (1) сос с мента (1) спагети (2) спанак (7) студена супа (1) сумак (1) супа (15) супа. кокосово мляко (1) сусамов тахан (5) сусамов тахан сливи (1) суфле (2) сушени домати (3) сушени плодове (2) сушени сини сливи (1) тарт (3) тахан (6) телешко (10) тестени (38) тесто (2) тесто за пай (1) тесто с мая (1) тиква (9) тиквички (17) торта (3) точени кори (1) трюфел (1) турска кухня (1) тутманик (1) тъмно пиво (1) фокача (1) фурми (1) фъстъчено масло (2) хляб (11) хумус (2) царевица (2) царевично брашно (2) Цветница (1) целина (1) целувки (1) чедър (2) червен боб (1) червена леща (1) червени чушки (1) червено вино (1) червено зеле (1) червено цвекло (4) череши (7) чийзкейк (14) чийзкейк без печене (2) чили (1) чътни (3) шипков мармалад (2) шоколад (36) шоколад сушени сини сливи (1) шоколадов блат (2) шоколадов мус (3) шоколадова глазура с крем сирене (1) юфка кори бюрек (1) ябълки (13) ягоди (6) яйца (8) яйца щрудел (1) ястия с паста (5) dulce de leche (3) Frangipani (1) lemon curd (1) meancemeat (1) So into FOOD (1)

Популярни публикации